Girls just wanna have fun

Hollandiai útibeszámoló, főleg rokonoknak, barátoknak, hogy ne aggódjanak, és saját magamnak is, hogy később ennek a nagy kalandnak minden részletére emlékezhessek.

Friss topikok

  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.25. 20:21) Ezeket érdemes elolvasni
  • sunkiss: Miért nem irsz mostanában? Mi történt? (2011.08.26. 02:39) Megbolondultam
  • Miklas: Azert van az embernek testvere, hogy beteljesitse a szülök nagyszülökke valasanak BENNÜK egyre növ... (2009.11.01. 15:59) Üzenet egy ismeretlen jóakarótól
  • venator: Boldog születésnapot kívánunk! Legalább mi mérlegek tartsunk össze. :) (2009.10.20. 18:41) Magyarországon
  • Miklas: Bizony, bizony jo volt. Jobb volt mint jo! Köszönöm a szuper vendegvarast, vendeglatast! A narancs... (2009.09.12. 19:16) Hasznos és érdekes időtöltéseim a héten

Linkblog

2008-03-05 (24. nap)

2008.03.05. 16:31 | ripsie | 2 komment

  Nagyjából helyrejöttem, már csak a torkom fáj, de az sem vészes. Hétfőn este a betegségem ellenére még elmentünk Jessivel egy előadásra, mert azzal jött, hogy lenne-e kedvünk velük menni, és hogy valami pénzkeresős dologról van szó. Hülyén vette volna ki magát, ha azt mondjuk, hogy nem érdekel, jól elélősködünk mi itt rajtatok. Pedig sejtettük, hogy ebből semmi jó nem fog kisülni. Igazunk lett, egy wellness-italt kellene MLM-rendszerben forgalmazni. Negyed órás filmecskével kezdtük arról, hogy milyen könnyen lehet ezzel otthonról nagy pénzt keresni, meg hogy ez a termék miféle bajok ellen jó. Mindenre, természetesen. A hiperaktív gyerek nyugodt lesz tőle, a fáradt felnőtt meg tele lesz energiával. AHA. A második filmecske meg a vállalat felépítését részletezte, és megtudhattuk, hogy hogyan is hullhat ölünkbe az a rakat pénz mindenféle befektetés nélkül. :)   Félreértés ne essék, nem az MLM-mel van bajom! ;)   Ja, ez az ital 10-ből 9 embernek ízlik is a felmérések szerint, de mi Szilvivel ketten nem bírtunk benyomni belőle 1 decit. Inkább csak mosolyogtunk, és bólogattunk, hogy tényleg finom. Viszont volt jó oldala is az estének, mert tiszta büszke voltam magamra, hogy egy csomó mindent megértettem a holland szövegből. A filmek szerencsére angolul voltak, holland felirattal, az egyáltalán nem okozott gondot, de az előadók is olyan szépen tagoltan beszéltek, hogy azt is nagyjából követni tudtam. Persze nem azért, mert annyit tanultam az elmúlt hetekben hollandul, hanem mert nagyon hasonlít a németre. :)

 A kedd azzal telt, hogy a neten talált összes helyi hotelnek elküldtem az önéletrajzunkat, 1-2 már írt is vissza, hogy megkapták, és amint lesz valami számunkra, szólnak. Ez persze nem jelent semmit, de azért kedves tőlük. Végig akartuk járni a közeli éttermeket is, hogy azoknál meg személyesen kérdezzük meg, hogy tudnának-e valami munkát adni, de aztán inkább főzőcskéztünk. Nagyon finom hortobágyi palacsintát csinált Szilvi, csak sajna megint jó későre lett kész. Nem tetszik nekem, hogy mindig késő éjjel vacsorázunk, de azért persze nem akarok kimaradni se a finom falatokból.

 Közben délután beregisztráltam egy holland társkereső honlapra. Eredetileg csak körül akartam nézni rajta, de regisztráció nélkül nem lehetett. Gondoltam, legyen, de ekkor meg egy személyiségtesztet kellett kitöltenem. És sikerült is, nem is kellett vészesen sok szót megnéznem a szótárban. Aztán a rendszer a teszt eredménye alapján ajánlotta nekem pasikat, de persze fotókat nem láttam, ahhoz valószínűleg elő kellene fizetnem a prémiumszolgáltatásra. Nem fogok. Viszont az elmúlt egy napban már jó pár levelet kaptam, és bár még nem válaszoltam egyikre se, de azért jól elszórakozom rajtuk. :)

 Ma tényleg elindultunk a tegnapról elmaradt álláskeresésre, de most meg azért nem jött össze, mert itt az éttermek mind csak 4 óra után nyitnak. Úgyhogy hazajöttünk, leültünk, Szilvi el is aludt. Itt tartunk most, amint összeszedem magam, felkeltem őt, és indulunk.

Csak még 5 percet kérek! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ripsie.blog.hu/api/trackback/id/tr34366898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

botika 2008.03.05. 20:28:24

szia, veletlenul bukkantam ra a blogodra, egy haverom blogjanak keresese kozben, de vegigolvastam az egeszet, mivel en is hasonlo helyzetben vagyok, op zoek naar een baan in maastricht.eleg nagy szivas, pedig meg hollandul is gagyogok. ti hol vagytok? landgraafban? sok sikert, es kivancsian varom, hogy mi lesz a sztori vege. udv!

ripsie 2008.03.20. 10:04:46

Szia Botika!

Bocsi, amiért eddig nem reagáltam, csak most jöttem rá, hogy kell kommentet írni a saját blogomhoz. Szőke vagyok, na. :)

Köszi a biztatást, a mi munkakeresésünk most hirtelen lendületet kapott, a részletek hamarosan megírom. Te ott voltál a maastrichti találkozón? Ha nem, akkor gyere el a következőre, azt hiszem minden hónapban tartanak ilyet.
süti beállítások módosítása