Girls just wanna have fun

Hollandiai útibeszámoló, főleg rokonoknak, barátoknak, hogy ne aggódjanak, és saját magamnak is, hogy később ennek a nagy kalandnak minden részletére emlékezhessek.

Friss topikok

  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.25. 20:21) Ezeket érdemes elolvasni
  • sunkiss: Miért nem irsz mostanában? Mi történt? (2011.08.26. 02:39) Megbolondultam
  • Miklas: Azert van az embernek testvere, hogy beteljesitse a szülök nagyszülökke valasanak BENNÜK egyre növ... (2009.11.01. 15:59) Üzenet egy ismeretlen jóakarótól
  • venator: Boldog születésnapot kívánunk! Legalább mi mérlegek tartsunk össze. :) (2009.10.20. 18:41) Magyarországon
  • Miklas: Bizony, bizony jo volt. Jobb volt mint jo! Köszönöm a szuper vendegvarast, vendeglatast! A narancs... (2009.09.12. 19:16) Hasznos és érdekes időtöltéseim a héten

Linkblog

2008-04-10 (60. nap)

2008.04.10. 09:29 | ripsie | 1 komment

  

Nincs jó kedvem. Tegnap is egész nap csak vonszoltam magam, pedig semmi konkrét okom nem volt rá, hogy rosszkedvű legyek. Kedden és szerdán a Walramban dolgoztunk, a melóval nem is volt baj, de az tuti nem segít, hogy amikor szünetünk van, rendszeresen előkerül az a téma, hogy mi miért órabért kapunk, mikor a többieknek meg az elvégzett munka után fizetnek. Természetesen hollandul tárgyalják ezt ki, de azért rájövünk, amikor erről van szó. De tehetünk mi erről??? Szemtől szembe nem piszkálnak ezzel, de azért kellemetlen. Nem tudjuk, hogy ők mennyit keresnek, de ha kevesebbet, mint mi, akkor meg is értem őket. Tegnap aztán tényleg annyira befordultam, hogy miután hazaértünk, egyből lefeküdtem aludni, és kisebb megszakításokkal ma reggelig aludtam. Igazából most sincs kedvem semmihez, azért is írok, hogy elüssem az időt. Majd ha Szilvi felkelt, akkor talán kitalálunk mára valamit, és az remélhetőleg kirángat ebből a depiből. Holnap meg reggeliztetek a Geulvallei-ban, azt mindig élvezem, ha addig más nem is, az majd biztos feldob egy kicsit.

A bejegyzés trackback címe:

https://ripsie.blog.hu/api/trackback/id/tr19419394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

poe 2008.04.11. 13:21:32

Szia

A hollandok mostanában féltik a munkahelyüket a rengeteg beáramló külfölditől, különösen lengyel van nagyon sok. Gyakorlatilag mindegy, hogy többet, vagy kevesebbet fizetnek nektek, nekik mindenképpen baj :) Ha kevesebbet kaptok, és beéritek vele, a hollandnak felmondhatnak, hiszen ti olcsóbbak/flexibilisebbek/kiszolgáltatottabbak vagytok, tehát gazdaságosabbak. Ha többet kaptok, akkor meg azért orrolnak, hogy kezdő külföldi létetekre jobban kerestek.
Ne törődjetek vele, majd belenyugszanak. Apropó, ha még nem elkésett tanács: sose beszéljetek pénzről hollandokkal. Mennyit keresel, mennyi a lakbéred, a kölcsönöd, ezek mind tilos témák :P .Nem árt vigyázni a "lógással" sem, mert belehúzhatnak benneteket a fecsegésbe, és aztán a főnöknek elmondják, hogy ti lógtok munka helyett. Nem minden holland ilyen, de itt sem ismeretlen a fúrás fogalma.
Bocs, ha sokat jár a szám, lőjetek le :D
süti beállítások módosítása