Girls just wanna have fun

Hollandiai útibeszámoló, főleg rokonoknak, barátoknak, hogy ne aggódjanak, és saját magamnak is, hogy később ennek a nagy kalandnak minden részletére emlékezhessek.

Friss topikok

  • : Megszűnt a több évtizedes munkahelyem. Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezd... (2012.03.25. 20:21) Ezeket érdemes elolvasni
  • sunkiss: Miért nem irsz mostanában? Mi történt? (2011.08.26. 02:39) Megbolondultam
  • Miklas: Azert van az embernek testvere, hogy beteljesitse a szülök nagyszülökke valasanak BENNÜK egyre növ... (2009.11.01. 15:59) Üzenet egy ismeretlen jóakarótól
  • venator: Boldog születésnapot kívánunk! Legalább mi mérlegek tartsunk össze. :) (2009.10.20. 18:41) Magyarországon
  • Miklas: Bizony, bizony jo volt. Jobb volt mint jo! Köszönöm a szuper vendegvarast, vendeglatast! A narancs... (2009.09.12. 19:16) Hasznos és érdekes időtöltéseim a héten

Linkblog

2008-05-11

2008.05.12. 07:29 | ripsie | 3 komment

   

Megint régóta nem volt időm írni, az események meg csak peregnek. Hétfőn ugyebár külön dolgoztunk Szilvivel, és az én napom elég vacakul sikerült. Megint szóba került az, hogy mi miért órabérben vagyunk, és ezen jól felhúztam magam. Mi közük hozzá??? A nap végén a kisfőnök kérdezett valamit, én meg elhessegettem, egyből levette, hogy valami bajom van. Mondtam, hogy semmi, de nem hagyta ennyiben, ezért aztán kipakoltam neki. Megértő volt, mondta, hogy majd próbál tenni valamit, de csak óvatosan, hogy ne úgy jöjjön le, hogy én panaszkodtam. Pedig igen. Ja, és egy kis feka csávóval dolgoztam együtt aznap, egy órányi meló után már randira hívott, de finoman leráztam. J Utána egy fél óráig nem szólt semmit, de aztán túltette magát a dolgon.

 Kedden szabadnapunk volt, és nagyon jól sikerült. Szuper idő volt, csak úgy elindultunk sétálni, aztán 2-3 óra után a Mondo Verdénél kötöttünk ki, és úgy döntöttünk, hogy ha már itt vagyunk, akkor be is megyünk. Ez egy olyan park, ahol különböző országok jellegzetességeinek a (kicsinyített) másolatait lehet megnézni. Nagyon szép volt, a képeket már az előző bejegyzésben megnézhettétek. Elvoltunk ott 2-3 órát, aztán hazasétáltunk. Annyira sütött végig a nap, hogy le is égett a dekoltázsom, meg a kezem is egy kicsit. De akkor is megérte! Este átmentünk Kerkrade-ba, ez itt van tőlünk 5-10 km-re, ott nyílt nemrég egy magyar étterem. Meg volt beszélve a tulajjal, Évával, hogy megyünk, már korábban beszéltünk vele telefonon, hogy kellene neki idegen nyelveket tudó személyzet. Jól sikerült a találkozó, egyelőre nekem tudott munkát adni, Szilvinek talán majd akkor, ha beindul a bolt, és szükség lesz a konyhában is kisegítőre.

 Másnap egész nap pörögtem, úgy feltöltött energiával a szabadnap. Igazán tartalmas volt, és mégis pihentető, teljesen felfrissültem tőle. A hotelben meg is jegyezték, hogy hogy kivirultam. J Meló után hazajöttünk, gyors átöltöztem és már mentem is Kerkrade-ba, hogy kipróbáljam magam pincérként. Azt hiszem elmondhatom, hogy nem ment rosszul, de persze még bőven van hová fejlődni. És amire még nagyon büszke vagyok, hogy a vendégekkel hollandul beszéltem! Bezony. Kétszer kellett németre váltanom csak, amikor a szakács valamit világosan az értésére akart adni a vendégeknek, és velem üzente meg.

 A csütörtök és a péntek gyorsan elszaladt, az egyetlen ami emlékezetes maradt, hogy kivittem Szilvit abba a kastélyparkba, amit múltkor felfedeztem, ücsörögtünk egy kicsit, és lefotóztuk egymást egy helikopterrel (majd felteszem a képeket).

 Hű, majdnem elfelejtettem, péntek óta a Fletcher szállodalánc egy másik hoteljébe lettem átirányítva, mert ott két ember is megbetegedett. (http://www.hotelbonrepos.nl/index.xml?set-lang=en) Ez Noorbeekben van, valahol a világ végén. Első nap a kisfőnök előttem ment autóval, hogy odataláljak, aztán majd visszafelé boldogulok egyedül. Haha. Az első 5 kanyart talán még megjegyeztem, de egy idő után teljesen elvesztettem a fonalat. Kis falvakon mentünk keresztül, kismillió jobb és bal kanyarral. Ott aztán mondtam a pasasnak, hogy én az életben itt vissza nem találok, úgyhogy abban maradtunk, hogy majd visszakísér. De a nagyokos azt találta ki, hogy akkor majd én menjek elöl, és ő majd mindig hamar indexel, hogy tudjam, mikor kell lefordulni. Első hallásra nem tűnt olyan nagy hülyeségnek, de aztán annyira kellett figyelnem hátra, hogy még kevesebbet jegyeztem meg az útból, mint odafelé. Ráadásul, még csak nem is ugyanazon az úton vitt, amin jöttünk, mert hogy talán ez a másik egyszerűbb! Másnap, amikor egyedül kellett mennem, természetesen el is tévedtem. Oda is, és vissza is, pedig a guglin előre megnéztem, és kiírtam az útvonalat. Hiába, úgy tűnik, sajnos nem örököltem Apu tájékozódási képességét. Odafelé megkérdeztem egy faluban a helyiektől, hogy merre menjek, visszafelé pedig addig keveregtem, amíg ismerős vidékre nem vetődtem. Ez eléggé el is kedvetlenített, és délután elég morcosan készülődtem az esti programra. Megint volt a maastrichti magyaroknak találkozója, csak most Kerkrade-ban tartottuk, az étteremben. Kb. húszan voltunk, és végül is jól sikerült az este.

 Ma megint Noorbeekben dolgoztam, de most már Szilvivel együtt, így nem kellett előtte elvinnem Valkenburgba, és így jóval egyszerűbb útvonalon is tudtunk menni. Nem is tévedtünk el. Este megint voltam az pincérkedni, egyelőre nagyon élvezem. Igazából csak attól tartok, hogy majd ha nagyobb forgalom lesz, akkor lesz gázos, hogy én ezt soha nem tanultam, és gyakorlati tapasztalatom sincs még. Mindegy, ezen kár előre aggódni!

 Ja, és a héten egy másik randimeghívást is kaptam. A hotelben szerelték a légkondit, és az egyik sráccal többször is beszélgettem a két nap alatt, amíg ott voltak. Amikor már majdnem végeztek, akkor megkérdezte, hogy meginnék-e vele valamit egyszer. Mondtam, hogy lehet, erre felírta a számát, hogy örülne, ha felhívnám. J Talán, még arra is sor kerül.

 Holnap megint Noorbeek, majd étterem, aztán talán végre Barna is megérkezik, és újra teljes lesz a csapatunk. Kedden szabadnapunk lesz, ha ilyen szép marad az idő, majd megint kitalálunk valami tartalmasat.

A bejegyzés trackback címe:

https://ripsie.blog.hu/api/trackback/id/tr11464557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kála 2008.05.13. 10:40:44

Szia!
Öröm olvasni mennyi minden történik veletek:) munka, kirándulás, srácok:) a pincérkedés miatt egyelőre tényleg ne izgulj, lehet belejössz mire csúcsforgalom lesz! A kinti magyarok, akikkel a találkozókon összejöttök, hova valósiak? Jah, és várom a helikopteres képet!

Dodó 2008.05.13. 23:16:07

Szia Kati!

Ne haragudj, hogy csak most írok, de mivel ugyi én ilyen kis soká tudtam meg blogodat, s gondoltam elolvasok mindent, hogy képben legyek, s ez suli meg vizsgák mellett kis lassabban ment, nos azért írok most. Előre is elnézést kérek, ha n kis értelmetlenül fogalmazok De úgy hiszem emlékszel még rá
Nagyon jó volt olvasni a napjaitokról. Csomó mindent történt veletek, nagy kaland ez az egész. Nem lehetett valami könnyű, főleg a kezdetekkor. De ahogy látom igazán kezdtek belerázódni. Én szorítok, s bizti minden nagyon szuper lesz! Nagyon örülök a munkátoknak is, nagyon érdekes lehet, meg hát változatos. Nem is baj, ha az ember több mindent kipróbál, azzal csak a tapasztalatok gyűlnek. És hogy ilyen jól megy a holland nyelv! Nem semmi, csak így tovább!
Képzeld, márciusban volt a sulival kötelező tanulmányi kirándulásunk, Brüsszelben. Életem első repcsiútja volt, nagyon élvezetem Emellett mindent az égadta egy világon nekünk kellett szervezni, azon kívül, hogy megmondták, hogy a kötelező programokra mikor és milyen utcába kell menni. Nagyon élveztem, ahogy így magunkra voltunk hagyva, kis útikönyv stb. Szerencsére csodajó tájékozódási képességem van, így már szinte a 2. napon fejből tudtam merre hogyan kell mennünk. Rengeteg mindent megnéztünk, sokat sétáltunk és fotóztunk. Igaz a szállásunk nem volt a legjobb, de a harmadik nap sikerült új szobát kapnunk, mert előzőben nem volt fűtés(mellesleg pont ezen a héten volt a legszelesebb, legesősebb, leghavazósabb, legváltozékonyabb idő) illetve büdös jött a wc melletti szellőzőböl. De aztán igen csinos szobánk lett(5en voltunk, két fiú három lány), óriási volt, meleg és nem volt büdös. Bár a függönnyel kicsit rosszban voltam, mert szerintem amióta megépült a szálló(vagy hotel vagy hostel, a fene se tudja) nem volt levéve, kimosva stb. sebaj, nem mentünk közel hozzá. Jajj, ne haragudj, hogy ennyit magyarázok magamról, s igaziból még a lényeg nem is jött, hogy miért tértem ki erre ennyire Szóval, a nyelv. Azzal nekem is voltak néha vicces pillanataim, s jó volt olvasni erről szóló mondataidat, mert velem is ezek az esetek történtek meg. Folyamatosan úgy hallottam, hogy ez vagy angol vagy német vagy francia, de sehogysem keverék jött ki belőle. Azt mindig kizártam. A tv is jópofa volt, napközben volt, hogy valami tvshopos dolgot hallgattunk(nem figyeltünk nagyon oda), s volt valaki, aki megkérdezte miről van szó benne, én meg lazán rávágtam, hogy miről, mert hogy xy nyelven megy. Erre a kérdés, hogy milyen nyelv? Mert ő nem azt hallja. De mondtam, csak várjon, és jött egy szem szó, s akkor mondtam, hogy na itt van Szóval vicces kis nyelv ez a holland. Mellesleg sajnos a környezetünkben(és legfőképpen Európa fővárosában!) rengeteg szerencsétlen embert volt, mert németül sehogysem, angolul meg alig-alig tudtak. Szörnyű. De eligazodtunk.
De nem akarok itt folyamatosan csak magamról beszélni, bár kérted meséljek én is, mert Laci csak a kötelezőeket mondja(ami szerintem igencsak megkúrtított) Tehát úgy hiszem folytatom, de megpróbálom rövidebbre fogni. És már nagyon várom a következő bejegyzést is, ha időm engedi megpróbálok mindig írni egy kicsit.

Tehát: Lacival minden nagyon jó, csudiszerelmes vagyok(vagyunk) még mindig. Ez hihetetlen, de igaz!!! Augusztusban lesz 3 éve. El sem hiszem. Sajnos csak keveseket találkozunk, az általános a heti egy este, esetleg kinyúlhat még egy vasárnapi ebédig. Bár néha-néha hétközben is akad egy-egy 20 perc vagy egy-egy este átugrik aludni, de ez igen ritka. Sebaj, így tutira nem unjuk meg majd egymást Idén nem megyünk nyaralni, nekem szinte nincs időm, meg hát neki sem nagyon. Viszont: képzeld, kötelező Sommercollege-em lesz egész júliban, méghozzá a tanult nyelvem miatt: Moszkvába. Már várom, kíváncsi leszek mi milyen ott stb. Izgalmasnak hangzik. Viszont Berufspraktikumomat nem szeretném kint tölteni. De mostanság egyre nagyobb az esély rá. Vagy még max Ukrajna. De lehet, hogy majd meg lehet valahogy kerülni, s esetleg egy orosz cég Tochtergesellschaft-jánál elhelyezkedni, vagy egy olyan nyugati cégnél, amelyiknek van oroszos vagy orosz nyelvvel kapcsolatos Abteilungja. Úgy érzem igazán elég lesz a nyári egy hónap, nem kell ide 3! Ez az utolsó félévben lesz. Az az előttiben, az 5-ben pedig képzeld, mindent angolul fogunk tanulni. Tiszta izgi, bár félek is tőle. Idén volt ugyanis egy nagyon nagy angol, vizsgánk: CAE, nagy nehezen, de meglett! Igaz, hogy 3szor mentem, de azért nem nevezhető túlságosan nagy nehezennek, mert az utolsót szinte meg sem nézték, csak írtak rá egy kapásbeli %-ot. No de sebaj, lényeg, meglett. Nagyon jó volt látni a képeken, hogy nálatok is ilyen szép idő van Illetve csodaszép helyeken jártatok! Visszatérve időre, itthon már vagy egy hete meleg van és folyamatos napsütés. Hétvégére elvileg 30 fokot is mondanak. Gondolom mondanom sem kell, hogy amikor lehet kimegyek napozni. Már egészen szép kis csoki vagyok Laci majd jó kis kontraszt lesz mellettem
Aztán képzeld, végre volt időm, meg is szereztem a Harry Potter 7-et. Hogy menniyre nagyon jó volt!!! Egy jó hétig nem tudtam más könyvhöz nyúlni. Tisztára abban a világban éltem és annyira érdekes, furcsa érzés volt, hogy vége, nincs tovább, mindent tudok, nincs folytatás… Annyira magával ragadóan írta meg Rowling! Szóval nekem nagyon tetszett. Aztán most nem tudom olvasol-e valamit? Én most Bronte(az e-re két pont kéne) könyveket olvasok. Majd Robin Cook-ok várnak rám egy kis Leslie L. Lawrence-el Csak lenne több időm! Bármilyen könyvtippet nagyon szívesen fogadok tőled ám! Én pedig tudnám neked ajánlani Hugh Laurie: A balek-et. Tisztajó, annyira olyan Dr.House-os poénokkal meg minde!!! Ezt Lacitól kaptam nemrég.
Úgy gondolom most lassan abbahagyom, hogy legyen máskorra is mit írnom, meg hát hogy nehogy túlságosan hosszúra nyúljon További szép hetet!!!

Dodó 2008.05.13. 23:18:57

Na hát, most veszem észre, hogy mivel Word-ben írtam, a kis smilekat nem jeleníti meg, csak négyzet formájában. Sebaj, képzelj oda smilekat:) Illetve, hogy nekem is ez a kedvenc betűtípusom:) Garamond:) És nagyon kis design-es az oldal, a blogod! Nekem nagyon tetszik. Igazán jót találtál.
süti beállítások módosítása